040 656 4880

Keraamisten laattojen hoito-ohjeet

KÄYTTÖÖNOTTO / PUHDISTUS
Poista irtolika ja pöly. Pese lattia heikosti emäksisellä puhdistusaineliuoksella. Jos laatoille on jäänyt saumalaastia, kostuta lattia puhtaalla vedellä ja pese laasti pois happamalla aineella.

HUOM! Saumat eivät kestä hapanta ainetta.

Käytä puhdistukseen pienissä tiloissa hankauspesintä ja punaista hankauslevyä, tai pesuharjaa, isoissa tiloissa lattianhoito- tai yhdistelmäkonetta ja punaista laikkaa. Huuhtele huolellisesti.

SUOJAUS
Tiiviit pinnat eivät vaadi suojausta. Huokoisemmat pinnat voi käsitellä impregnointi- eli imeytysaineella, jota useimmiten käytetään saumojen kyllästämiseen. Aine kuluu vähitellen ylläpitohoidoissa laatan pinnalta, mutta jää suojaamaan saumoja. Uusi kyllästysainekäsittely tarpeen mukaan, erityisesti märkätiloissa.

PERUSPUHDISTUS
Poista irtolika. Pese lattia emäksisellä puhdistusaineella. Saostumat puhdistetaan happamalla aineella.
Käytä pienissä tiloissa pesuharjaa, isommissa lattianhoito- tai yhdistelmäkonetta ja sinistä laikkaa. Huuhtele huolellisesti ja kuivaa lattia.

SAOSTUMIEN POISTO
Kostuta lattia puhtaalla vedellä ja puhdista happamalla aineella ainevalmistajan ohjeen mukaisesti. Menetelmänä tilan koosta riippuen pesuharja, hankauspesin ja siniset hankauslevyt, tai lattianhoitokone ja siniset laikat. Huuhtele huolellisesti.

YLLÄPITOHOITO, LATTIALAATAT
Poista irtolika kuivilla, kosteilla tai märillä menetelmillä käyttökohteen vaatimusten mukaan. Käytä puhdistukseen neutraalia, heikosti emäksistä, tai tarvittaessa emäksistä puhdistusainetta. Vaaleista saumoista voi tummentumat pestä klooria sisältävällä puhdistusaineella.

HUOM! Klooripitoinen aine ja hapan aine eivät sovellu käytettäviksi samanaikaisesti.

YLLÄPITOHOITO, SEINÄLAATAT
Pyyhi seinät esim. kostealla mikrokuitupyyhkeellä tai -mopilla. Vältä hankaavia puhdistusaineita ja -välineitä. Kuivaa kuivaimella tai kuivalla pyyhkeellä.

Kuivuneet roiskeet tms. poistetaan märällä pyyhkeellä tai mopilla. Käytä heikosti emäksistä puhdistusainetta. Huuhtele ja kuivaa pinta.

Huom! Koristelaatat / mosaiikit eivät kestä happamia tai hankaavia tuotteita / aineita!

 

Laattojen tekniset tiedot